MOBİAD DIŞ TİCARETTE PROFESYONEL GELİŞİM PROJESİ

MOBİAD’DAN YENİ PROJE

MOBİAD DIŞ TİCARETTE PROFESYONEL GELİŞİM PROJESİ”

Mobilyacı İş Adamları Derneği Proje Birimi KOSGEB’e Tematik proje destek programı kapsamında üyelerinin ekonomik yapılarının geliştirilmesine öncülük etmek ve dış ticaret faaliyetlerini artırmak amacı ile 134.650,00 TL Değerinde proje sundu. Proje başarı ile kabul edildi.

Proje kapsamında, Bölgede güçlü bir altyapısı bulunan mobilya sektörünün yeniden canlandırılması ve ihracata yönlendirilmesi için firmaların tek başına mücadele vermesi yerine, mobilya firmalarının tek bir çatı altında toplanabilmesi, sorunların çözümü ve sektörün ülke ekonomisine katkısının artırılması yolunda önemli adımlar atılmasına yönelik yol haritalarının hazırlanması sağlanacaktır.

MOBİAD Proje ofisinden yapılan açıklamada “Üye firmalarımızın birçoğu web sitesine sahip olmakla birlikle bunların pek azı aktif olarak web sitelerini kullanmaktadır. Üyelerinin dış ticaret potansiyelini artırmayı hedefleyen derneğimiz tüm üyelerine ve ürünlerine tek bir yerden ulaşımı sağlayacak portal oluşturmayı hedeflemektedir. Bu portalın adı MOBİAD SANAL MOBİLYA KENT. Bu portal her üyemizin mağazalarında 360 derece çekim sanal tur ile zenginleştirilecektir. Ayrıca MOBİAD ve üyelerinin içerisinde yer alacağı 1 adet mobilyacılarımızı tanıtıcı kısa film hazırlanacaktır. Projemiz kapsamında, hologram görüntülü sanal asistan yaptırılacaktır.”

“Projemiz ile Firmaların uluslararası rekabet ortamında daha güçlü yer almaları sağlanmasına katkıda bulunacak ortak tanıtım, ortak pazarlama, ortak eğitim faaliyetleri yürütülecektir.”
Şeklinde açıklamalar yapıldı.
MOBİAD üyelerinin dış ticaret ve satış konularında yetkinliklerinin arttırılması sağlanacak, böylelikle uluslararası pazarlarda daha başarılı bir şekilde rekabet ederek karlılık düzeylerini yukarı taşımalarına imkân verilecektir.
PROJEYİ SUNDUĞUMUZ KURUM: KOSGEB / Tematik proje destek programı

Projenin adı: MOBİAD DIŞ TİCARETTE PROFESYONEL GELİŞİM PROJESİ
Projenin özeti: 2013 yılında kurulan derneğimiz, mobilya sektörü içinde yer alan firma temsilcileri tarafından bölgedeki mobilya sektöründe yaşanan ortak sorunlara karşı işbirliği mekanizmalarını geliştirerek ortak çözümler bulunması, firmaların istikrarlı bir ticaret hayatına sahip olmaları ve rekabet gücünü arttırmaları için kurulmuştur.

Bölgede güçlü bir altyapısı bulunan mobilya sektörünün yeniden canlandırılması ve ihracatta yönlendirilmesi için firmaların tek başına mücadele vermesi yerine, mobilya firmalarının tek bir çatı altında toplanabilmesi, sorunların çözümü ve sektörün ülke ekonomisine katkısının artırılması yolunda önemli adımlar atılmasına yönelik yol haritalarının hazırlanmasının gerekliliği sektörün tüm taraflarınca yadsınamaz bir gerçektir.

Proje faaliyetleriyle MOBİAD Üyeleri içerisinde sağlanacak birlik ve beraberlik ortamı pekişecek, ortak görüşlerin oluşturulmasına ve ortak kararların alınmasına imkân sağlanacaktır.

MOBİAD üyelerinin dış ticaret ve satış konularında yetkinliklerinin arttırılması sağlanacak, böylelikle uluslararası pazarlarda daha başarılı bir şekilde rekabet ederek karlılık düzeylerini yukarı taşımalarına imkân verilecektir.
MOBİAD üyelerinin interaktif portalda bir araya toplayarak, firmaların ürünlerine kolay erişim sağlanmasına imkân verilecektir.

Projemiz ile Firmaların uluslararası rekabet ortamında daha güçlü yer almaları sağlanmasına katkıda bulunacak ortak tanıtım, ortak pazarlama, ortak eğitim faaliyetleri yürütülecektir.

Üye firmalarımızın birçoğu web sitesine sahip olmakla birlikle bunların pek azı aktif olarak web sitelerini kullanmaktadır. Üyelerinin dış ticaret potansiyelini artırmayı hedefleyen derneğimiz tüm üyelerine ve ürünlerine tek bir yerden ulaşımı sağlayacak portal oluşturmayı hedeflemektedir.

Bu portalın adı MOBİAD SANAL MOBİLYA KENT. Bu portal 360 derece çekim sanal tur ile zenginleştirilecektir.

MOBİAD ve üyelerinin içerisinde yer alacağı 1 adet mobilyacılarımızı tanıtıcı kısa film hazırlanacaktır.

Projemiz kapsamında, hologram görüntülü sanal asistan yaptırılacaktır.
Projemizin temel amacı üyelerimizin ekonomik yapılarının geliştirilmesine öncülük etmek ve dış ticaret faaliyetlerini artırmak olarak özetlenebilmektedir.
BÜTÇE:134650 TL
Tüm Projeler