ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR - GE) PROGRAMI

- Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile İşbirliği
Kuruluşlarına verilen destekleri ve Bakanlıkça Tebliğ amaçlarına uygun olarak gerçekleştirilecek faaliyetlerin desteklenmesini kapsar.
- Kümelenme projeleri ile firmaların, işbirliği kuruluşları önderliğinde;
Ortak ihtiyaç analizi,Öğrenme (eğitim ve danışmanlık)Pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme) gibi ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetlerin desteklenmesini kapsar.
- Proje Azami 3 yılı kapsamaktadır.
- UR-GE Projeleri kapsamında aşağıda yer alan faaliyetlere ilişkin giderler ile söz konusu faaliyetlerin organizasyonuna ilişkin Genelge’de belirtilen giderlerin, en fazla %75’i proje bazında 400.000 ABD Dolarına kadar desteklenir. - Projelere katılımcı sayısı en az 10 firma olup, başarılı bir proje için beklenen, 15-30 firmanın bir araya gelerek küme oluşturmasıdır.
- Yurtdışı Pazarlama ve Alım Heyeti Faaliyetleri İhtiyaç analizi eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetlerine katılan şirketlere yönelik olarak İşbirliği Kuruluşunca, Bakanlık koordinasyonunda yurt dışı pazarlama ve/veya alım heyeti düzenlenebilir.
-İşbirliği kuruluşunca bu Tebliğ’in 13 üncü maddesi kapsamında düzenlenen 10 adet yurt dışı pazarlama faaliyeti için her bir faaliyet başına 150.000 ABD Dolarına kadar, 10 adet alım heyeti faaliyeti için ise her bir faaliyet bazında 100.000 ABD Dolarına kadar, bu madde kapsamında yer alan giderlerin en fazla %75’i desteklenir.
-Bireysel Danışmanlık Programı Proje bitimini müteakip bu madde kapsamında, şirketlerin yıllık 50.000 ABD Dolarına kadar 3 yıl alacakları danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri % 70 oranında desteklenir.
-Bu madde kapsamında düzenlenen proje bazlı bireysel danışmanlık programı başvurular proje bitiminden itibaren en geç 6 ay içerisinde Bakanlığa yapılır. Bakanlık, proje bazlı bireyse danışmanlık başvurularını değerlendirerek sonuçlandırır.
Tüm Devlet Destekleri ve AB Projeleri