KOSGEB DESTEKLERİ

A) Girişimcilik Destekleri
A.1.) Girişimcilik Destek Programı
KOSGEB Girişimcilik Desteğinden yeni iş kurmak isteyen ve girişimciler yararlanabilmektedirler. Girişimcilik desteği için öncelikle 4 günlük  uygulamalı girişimcilik eğitimi alınması gerekiyor. Eğitim tamamlandıktan sonra yeni girişimci desteğinden faydalanabilirsiniz. KOSGEB İşletme kuruluş desteği: 2000 (ikibin) TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği: 18.000 (onsekizbin) TL, İşletme Giderleri Desteği 30.000 (otuzbin) TL olmak üzere toplamda 50.000 (ellibin) TL geri ödemesiz destekte bulunur. Sabit yatırım desteği: Geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 100.000 (yüzbin) TL ‘dir. Geri ödemeler, desteğin başlangıç tarihinden sonraki 30 ayı ödemesiz olmak üzere, 3’er aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılır.
B ) AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri
B.1) AR-GE ve İnovasyon Destek Programı;
-Program bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesi için araştırma, geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerinin desteklenmesidir. AR-GE ve İnovasyon projelerine üst limiti 1.500.000 (birmilyon beş yüz bin) ‘TL’dir.
- Proje iş planında yer alan ve Kurul tarafından uygun bulunan deneme amaçlı hammadde, makine, teçhizat, donanım, yazılım ve dışarıdan sağlanan hizmet/işçilik giderleri kapsamında; işletmeye geri ödemesiz olarak üst limit 150.000 (yüz elli bin) TL, geri ödemeli olarak da üst limit 300.000 (üç yüz bin)TL destek sağlanır.
Tüm Devlet Destekleri ve AB Projeleri