Başkan'ın Mesajı

İş Birliği, Güç Birliği: MOBİAD

Trabzon’da faaliyet gösteren Mobilyacı İşadamları ile, Ülkemizin mobilya sektöründe Karadeniz’den dünyaya açılan kapısını inşa etmek için bir araya gelerek Mobilyacı İşadamları Derneği’ni kurduk ve ilk genel kurul toplantımızı 23 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Öncelikle genel kurul toplantımıza katılımlarından ötürü Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet BALTA’ya Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Ergin AYDIN’a, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN’e, Gürbulak Belediye Başkanı Kemal ÇOBAN’a, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel ALTUNBAŞ’a, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa YAYLALI’ya, Trabzon Marangozlar Odası Başkanı Besim KAHVECİ’ye ve bazı STK temsilcilerine MOBİAD ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mobilyacı İşadamları Derneği , Trabzon’da mobilya üretimini ve satışını arttırmak, mobilya sektörünün gelişimine katkı sağlayarak sektörün önündeki engelleri kaldırmak, Trabzon’un coğrafi konumundan yararlanarak öncelikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere ihracat hamleleri gerçekleştirmek, mobilya Sektöründe Trabzon’u Türkiye’nin ve Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirmek hedefleri ile kurulmuştur. Misyonumuzu nihai hedeflerine ulaştırmak adına Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda derin bir perspektif ve zengin enstrümanlardan oluşan dernek vizyonumuz masaya yatırılmıştır.

MOBİAD olarak hedeflerimizi gerçekleştirmek için Trabzon’da bir ‘’Mobilya Şehri’’ Kurmak istiyoruz. Mobilya şehri çatısı altında birlik olabilmeyi, birlikte iş yapabilmeyi öğreneceğiz. Yurt içi ve yurt dışı hedeflerimiz için ‘’365 gün açık fuar alanı’’ vizyonu ile mobilya şehrini sektörün cazibe merkezi haline getireceğiz.

Ülkemizde mobilya sektörünün gelişmesinde önemli bir engel teşkil eden, kalifiye eleman sorununu çözmek için teknik meslek liselerinin kurulmasında öncülük edeceğiz.

Topluma karşı olan sorumlulukların bilincindeyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışacağız. Şehrimizin, bölgemizin gelişmesine katkı sağlamak için çalışacağız.

Mobilyacı işadamlarımızın dünya ile entegrasyonlarını sağlamak ve sektörel gelişmeleri takip etmelerine yardımcı olmak için dernek olarak uluslararası organizasyonların içinde yer alacağız.

Marka şehirler arasında yer alan Trabzon’u Mobilya sektöründe de marka haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.


VEDAT MUHÇU / MOBİAD BAŞKANI
Tüm Başkan'ın Yazıları