5.10.2013 / 61saat.com

5.10.2013 - 61saat.com sitesinde Trabzon Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Orhan Genç'i ziyaretimiz.

HABERİ 61SAAT.COM SİTESİNDEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Durmuş, İlyas Bektaş ve Fatih Mollaveisoğlu Trabzon Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Orhan Genç'i ziyaret ettiler.

iyaret esnasında Mobilyacıların kalifiye eleman sorunları konuşulurken, Mobilyacıların kalifiye eleman sorunu çözümü için meslek liselerine verdikleri önemden bahsedildi.
Alper Bektaş,

Derneğimizin kuruluş amacı Trabzon’da mobilya sektörünün gelişimine katkı sağlamaktır. Mobilya sektörünün gelişmesinin önünde engeller var. Bugün için düşündüğümüzde en başa koyulabilecek sorunumuz kalifiye eleman sorunu.

Biz işletme sahipleri olarak “eleman bulamıyoruz”. Satış elemanı yok, montaj elemanı yok, çırak yok, kalfa yok, usta yok. Genel olarak çok ciddi sıkıntımız var. Bu konuyu sizlerle birlikte aşmak isteriz.

Biz MOBİAD olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya hazırız.

Orhan Genç, Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi olarak yaptıkları faaliyetleri kısaca anlattı,

“Özellikle iş piyasasının taleplerini karşılayabilecek yapılanmaya gitmeye çalışıyoruz. Talep hangi iş kolunda fazlaysa, istihdam edilebilirlik oranı hangi iş kolunda yüksekse o iş kolu üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda Ahşap ve mobilya teknolojisi sınıflarını açtık.

Meslek lisesi öğrencilerinin gelişmesine yönelik olarak ise sektörlere atölye veriyoruz. Sektör atölyeyi kendi yeni teknolojisi ile geliştiriyor. Öğrencilerin eğitimine ve stajına destek veriyor. Mezuniyet sonrası ise istihdamı garantiliyor.

Tüm Basında Biz